Події

Абромавичус відмовився від участі в наглядовій раді Ощадбанку в зв'язку з конфліктом інтересів

Кабінет Міністрів України від 9 лютого відкликав представника держави в наглядовій раді (НР) Ощадбанку (Київ) екс-міністра економіки Айвараса Абромавичуса, який так і не вступив на посаду в зв'язку з конфліктом інтересів.

"Моя заява про відхід з наглядової ради Ощадбанку пов'язана з появою конфлікту інтересів. Я, як приватний інвестор, зробив інвестиції в низку компаній з сектора фінансових технологій, які планують конкурувати з традиційними банками. Це робить мою участь у наглядовій раді державного банку неможливим", - пояснив він агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Як повідомлялося, Кабмін 4 листопада прийняв рішення ввести Абромавичуса до наглядової ради Ощадбанку за квотою президента замість Юрія Храмова.

Абромавичус у 2014-2016 рр. очолював Міністерство економічного розвитку України, в липні 2019 року обіймав посаду голови наглядової ради держконцерну "Укроборонпром", до складу якої був введений за місяць до того також указом Зеленського, а з 30 серпня 2019 року до початку жовтня 2020 року працював генеральним директором "Укроборонпрому".

Ощадбанк засновано в 1991 році. Його єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 вересня 2020 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав 2-ге місце (271,68 млрд грн) серед 75 банків, що діяли в країні.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ