Події

Суд залишив без руху позов екс-акціонера ПриватБанку Боголюбова щодо повернення йому 33,25% акцій

Господарський суд міста Києва 8 лютого задовольнив клопотання ПриватБанку та залишив без руху позов екс-акціонера банку Геннадія Боголюбова щодо повернення йому 33,25% акцій фінустанови з огляду на відсутність у позовній заяві всіх необхідних реквізитів, повідомив юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв.

"У рамках засідання було встановлено, що позивач подав позовну заяву з певними порушеннями, а саме не вказав усі необхідні реквізити (...) Суд ухвалив рішення залишити заяву без руху, надати позивачеві десять днів із сьогоднішнього дня на усунення цих недоліків", - повідомив він під час брифінгу в понеділок.

Юридичний радник додав, що в разі, якщо позивач не усуне недоліків протягом десяти днів, позовна заява залишиться без розгляду.

За словами Пожидаєва, банк має кілька аргументів, які повністю виключають повернення акцій Боголюбову, зокрема "банківський" закон №590-IX, який забороняє вимагати акції у держави. Окрім того, на момент подання позову минуло понад три роки з моменту націоналізації, і, відповідно, збіг термін позовної давності.

Як повідомлялося, Боголюбов 15 жовтня 2020 року подав три позови до Господарського суду Києва проти банку, зокрема про незаконність купівлі-продажу його частки акцій.

Відповідачами у зазначеній справі, предметом якої є визнання недійсним договору, є Кабінет Міністрів, ПриватБанк, Укргазбанк, Міністерство фінансів і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО). Суддею призначено Тетяну Ващенко.

Як повідомлялося, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ та колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влив у його капітал понад 155 млрд грн.

Екс-власники банку вважають здійснену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ