Події

Німеччина виділить на підтримку громадянського суспільства Білорусі близько 20 млн євро

Німеччина виділить на програму підтримки громадянського суспільства в Білорусі до 21 млн євро, заявив глава МЗС ФРН Гайко Маас.

"Ми розробили план дій "Громадянське суспільство Білорусі" на суму до 21 млн євро", - сказав міністр, виступаючи на онлайн-конференції "Солідарність з Білоруссю" в суботу.

За його словами, Німеччина запропонує стипендії студентам, які були виключені з університетів за участь у демонстраціях. "Ми будемо підтримувати незалежні засоби масової інформації. Надамо психологічну допомогу жертвам катувань та надамо в Німеччині притулок переслідуваним білорусам", - пообіцяв Маас.

"Ми створимо механізм для збору доказів проти тих, хто порушує права людини. Настане день, коли вони будуть притягнуті до відповідальності. Настане день, коли народ Білорусі зможе жити в умовах демократії, свободи і верховенства закону", - сказав він.

Раніше в суботу канцлер ФРН Ангела Меркель у своєму відеозверненні висловила солідарність з демонстрантами в Білорусі і закликала політичне керівництво в Мінську негайно припинити репресії і звільнити політв'язнів.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ