Події

"Нова пошта" запустила другу чергу Київського інноваційного терміналу

Група компаній "Нова пошта" запустила другу чергу Київського інноваційного терміналу (КІТ), удвічі збільшивши його потужність - до 50 тис. посилок на годину.

Згідно з повідомленням компанії у п'ятницю, будівництво другої черги термінала тривало 10 місяців, а тестування її роботи розпочалося в грудні минулого року.

Компанія інвестувала близько EUR14 млн у будівництво й обладнання для оснащення другої черги.

Як повідомляє компанія, друга черга КІТ - багаторівнева й оснащена сучасним обладнанням нідерландської компанії Vanderlande. Посилки від 1,5 кг і завширшки до 1,2 м сортуються на автоматизованих сортувальних стрічках.

"Наразі такі сортувальні лінії працюють на двох поверхах. На початку весни запрацює ще одна лінія сортування, яке розміщуватиметься на третьому поверсі", - зазначають у компанії.

Для централізованого збору посилок з усіх поверхів встановлено спіральні вертикальні жолоби, якими всі посилки рухаються вниз і потрапляють безпосередньо на спеціальні телескопічні конвеєри, звідки завантажуються безпосередньо в автомобіль.

"Конвеєри полегшують роботу співробітників термінала та скоротять час перебування посилки на терміналі. Наразі термінал оснащений 46 такими конвеєрами, а після запуску третьої сортувальної лінії буде встановлено додаткові", - наголошують у "Новій пошті" .

Посилки до 1,5 кг на терміналі сортуються окремо, через автоматичне сортувальне обладнання.

"Нова пошта" планує і в майбутньому інвестувати в автоматизацію інфраструктури, щоб зберегти високу швидкість і якість доставки", - прокоментував запуск другої черги КІТ СЕО "Нова пошта" Олександр Бульба.

Він також зазначив, що обсяги посилок зростають з року в рік, і автоматизація процесів потрібна логістичному бізнесу, щоб швидко та якісно обробити таку кількість відправлень.

Як повідомлялося, першу чергу Київського інноваційного терміналу "Нова пошта" було запущено у 2018 році. До кінця 2021-го планується побудувати 16 терміналів різних категорій і ще три реконструювати.

Заснована в 2001 році ГК "Нова пошта" є лідером на ринку експрес-доставки в Україні. Мережа компанії складається з близько 7 тис. відділень у всій країні.

КІТ - найбільший автоматизований термінал "Нової пошти". За 2020 рік він обробив 124 млн посилок, що майже на третину більше, ніж за попередній рік.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ