Події

Байден оголосив про рішення припинити виведення 12 тис. американських військових із Німеччини

Президент США Джо Байден у четвер заявив, що доручив главі Пентагону Ллойду Остіну переглянути те, яким чином розміщені американські військові контингенти за кордоном.

"Глава Пентагону Остін керує процесом перегляду розміщення американських військових з тим, щоб наша військова складова збігалася з нашою зовнішньою політикою", - сказав Байден, виступаючи в держдепартаменті.

"І до завершення цього процесу перегляду ми припиняємо плани щодо виведення військовослужбовців з Німеччини", - додав він.

Байден зазначив, що "американські союзники - це наш найбільш значимий актив".

У червні 2020 року попередній американський лідер Дональд Трамп оголосив про рішення вивести 12 тис. американських військовослужбовців з Німеччини в сусідні європейські країни і на територію Америки. Він зазначав, що має намір залишити в Німеччині 25 тис. військових.

Трамп тоді пояснював, що прийняв таке рішення, оскільки вважає, що Німеччина виділяє недостатньо грошей на оборону і таким чином підводить НАТО. За його словами, якщо Берлін збільшить оборонний бюджет, він поверне всіх військових на територію Німеччини.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ