Події

Борги "ГарПоку" перед ВДЕ-генерацією скоротилися до 21,5 млрд грн

Держпідприємство "Гарантований покупець" виплатило приблизно 1,8 млрд грн з коштів, перерахованих йому НЕК "Укренерго" в якості погашення боргу, рівними частинами виробникам зеленої електроенергії і НАЕК "Енергоатом" за електроенергію 2020 року, повідомило ДП на сайті.

"Гарантований покупець сплатив за зеленим тарифом близько 0,9 млрд грн. Також ДП НАЕК "Енергоатом" сплачено близько 0,9 млрд грн за електроенергію, придбану для забезпечення потреб споживачів", - йдеться в повідомленні "ГарПоку" в четвер.

Крім того, "ГарПок" у межах госпдіяльності доплатив у четвер 310 млн грн за зелену електроенергію грудня, повністю закривши розрахунки за цей місяць.

Таким чином, борги ДП перед ВДЕ-генерацією скоротилися на 1,2 млрд грн порівняно з даними на 1 лютого і за розрахунками Енергореформи становлять 21,5 млрд грн. Повністю підприємство розрахувалося за сім місяців 2020 року: січень-лютий, серпень-грудень.

З урахуванням траншу в 0,9 млрд грн "Енергоатому", борги "Гарпоку" перед генкомпанією скоротилися до 6,5 млрд грн (на початок місяця становили 7,4 млрд грн).

Як повідомлялося, НЕК "Укренерго" має перерахувати "ГарПоку" 10,25 млрд грн, отриманих у рамках кредитів держбанків для погашення частини її заборгованості перед ДП.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, уряд схиляється до того, щоб розподілити ці гроші порівну між атомною та ВДЕ-генерацією.

За словами джерела в уряді, щодо суми, що залишилася до виплати, прийматимуться подальші рішення.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ