Події

Байден пригрозив відновити санкції проти М'янми

Президент США Джо Байден попередив про намір відновити санкції проти М'янми, де військові захопили владу, повідомив Білий дім.

"США зняли санкції з М'янми в минулому десятилітті завдяки прогресу на шляху до демократії. Повернення цього процесу назад призведе до того, що ми визначимо, які у нас є можливості щодо санкцій. Потім ми приймемо належні заходи", - йдеться в заяві Байдена, опублікованій на сайті Білого дому.

Байден назвав захоплення влади, затримання державного радника країни Аун Сан Су Чжи та інших посадових осіб, а також введення воєнного стану прямим зазіханням на перехід країни до демократії і верховенство закону.

"Міжнародна спільнота повинна об'єднатися і вимагати від бірманських військових негайно поступитися владою, яку вони захопили, відпустити активістів і посадових осіб, яких вони затримали, зняти всі телекомунікаційні обмеження і утриматися від насильства проти мирних жителів", - заявив Байден.

У ніч на понеділок влада в М'янмі перейшла до головнокомандувача збройними силами Мін Аун Хлайна, виконуючим обов'язки президента призначено віце-президент М’їнт Шве.

Військові М'янми напередодні публічно скаржилися на фальсифікацію виборів 8 листопада 2020 року, в результаті яких перемогла правляча партія. Вони закликали уряд і виборчу комісію переглянути результати. Виборча комісія заявляла, що доказів заяв про шахрайство немає.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ