Події

Екс-керівнику ДАБІ повідомили про підозру в користуванні підробленим дипломом і оголосили його в розшук - Офіс генпрокурора

Колишньому голові Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ) повідомлено про підозру за фактом пособництва у підробленні офіційного документа та використанні при призначенні на посаду, повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора України у понеділок.

За даними слідства, колишній чиновник звернувся до невстановлених осіб із проханням видати йому завідомо підроблений документ - диплом про вищу освіту, надавши свої повні анкетні дані. "Після отримання підробленого диплому, підозрюваний звернувся до Міністерства освіти і науки України з метою отримання свідоцтва про визнання іноземного документу про освіту на території України. Також він використав зазначений диплом під час призначення на посаду голови ДАБІ", - йдеться у повідомленні.

В Офісі генпрокурора зазначили, що екс-чиновнику неодноразово повідомляли про необхідність прибуття до органу попереднього розслідування для участі у проведенні слідчих і процесуальних дій, однак він жодного разу туди не з'явився. У зв'язку із зазначеним, повідомлення про підозру екс-чиновнику за ч. 5 ст. 27, ч. 3, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України направлено поштою і його оголошено в розшук, зазначається у повідомленні.

Кримінальний злочин розкрили прокурори спільно з працівниками територіального управління ДБР у Києві.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ