Події

Канада посилює правила в'їзду

Уряд Канади прийняв рішення про введення більш суворих правил щодо мандрівників через появу нових штамів коронавірусної інфекції - тепер прибулі в країну повинні будуть одразу здати тест на відсутність COVID-19, повідомляє в п'ятницю британське видання The Guardian.

"Прибулим в країну доведеться у визначеному готелі до трьох днів чекати результатів тесту, (оплачуючи перебування) власним коштом, що, як очікується, обійдеться в більш ніж $ 2 тис. Ті, у кого результат буде негативним, зможуть потім дотримуватися режиму карантину вдома під більш суворим наглядом і контролем", - наводить видання слова прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

За його словами, мандрівники, у яких тест виявиться позитивним, будуть зобов'язані залишатися на карантині в певних державних установах, де перевірятимуть, чи не є вони переносниками нових штамів COVID-19.

Прем'єр-міністр Канади також повідомив, що канадські авіаперевізники Air Canada, WestJet, Sunwing і Air Transat припиняють польоти в країни Карибського басейну і Мексику до 30 квітня. "Їм доведеться домовлятися зі своїми клієнтами, які нині перебувають у цих регіонах, про організацію зворотних рейсів", - сказав Трюдо.

Прем'єр заявив, що з 1 лютого всі міжнародні пасажирські рейси повинні приземлятися лише в аеропортах чотирьох канадських міст: Ванкувера, Торонто, Калгарі і Монреаля.

Канада раніше вже ввела суворі правила в'їзду: так, всі, хто в'їжджає на територію країни, мали надати негативний тест на COVID-19, зроблений не раніше ніж за 72 години до прибуття, а також дотримуватися режиму самоізоляції протягом 14 днів.

З початку пандемії коронавірусу в Канаді було зафіксовано майже 770 тис. заражень COVID-19. Від наслідків зараження інфекцією померли майже 20 тис. осіб, понад 694 тис. повністю одужали.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ