Події

Апеляційний суд залишив під вартою фігуранта "справи Шеремета" Антоненка

Київський апеляційний суд залишив у силі арешт фігуранта справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка.

"Обвинувачуваного у справі журналіста Павла Шеремета залишено під вартою. Колегія суддів Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту в інтересах обвинувачуваного А. (Андрія Антоненка - ІФ) на рішення Шевченківського районного суду Києва від 10 грудня 2020 року, яким задоволено клопотання прокурора і продовжено обвинувачуваному А. термін дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 7 лютого 2021 року", - йдеться в повідомленні Київського апеляційного суду, розміщеному на сторінці у Facebook.

"За результатами апеляційного розгляду... запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишено без змін", - інформують у суді.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру в убивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, на Дугарь покладено особисті зобов'язання, а Антоненка тримають під вартою. Жоден із обвинувачених своєї провини в причетності до вбивства Шеремета не визнає.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ