Події

Хомчак у Брюсселі взяв участь у засіданнях Військового комітету НАТО

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак у середу в Бельгії взяв участь у двох засіданнях Військового комітету НАТО на рівні командувачів (начальників генеральних штабів), повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Сьогодні, 27 січня, делегація Збройних сил України на чолі з головнокомандувачем Збройних сил України генерал-полковником Русланом Хомчаком відвідала штаб-квартиру НАТО (м.Брюссель, Королівство Бельгія)", - йдеться в повідомленні.

Так, у рамках візиту Хомчак взяв участь у двох засіданнях Військового комітету НАТО на рівні командувачів (начальників генеральних штабів) у форматі держав-контрибуторів (держав, що надають певні ресурси): місії НАТО в Афганістані "Рішуча підтримка"; операції багатонаціональних сил НАТО в Косово, Республіка Сербія.

Крім того, під час перебування в штаб-квартирі альянсу Хомчак провів низку двосторонніх зустрічей зі своїми колегами і головним маршалом авіації Стюартом Пічем. Зокрема, під час зустрічі з Пічем сторони обговорили поточну ситуацію з безпекою в контексті протидії російській збройній агресії.

Також обговорювалися перспективи участі особового складу і підрозділів ЗСУ в операціях і місіях Альянсу, заходах індивідуальної та колективної підготовки, які проводяться НАТО, а також плануються до проведення в Україні.

"Особливу увагу було приділено практичній реалізації статусу Партнера з розширеними можливостями для України, зокрема кроків, спрямованих на його практичне наповнення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в рамках зустрічей також порушили питання військового співробітництва, підготовки військовослужбовців ЗС України у навчальних центрах держав-членів і партнерів НАТО і реабілітація українських військовослужбовців у медичних установах за кордоном.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ