Події

Мисливці та собаківники України провели мітинг із вимогою не допустити розвалу мисливської галузі в країні

Попереджувальний мітинг мисливських організацій і господарств проти низки законодавчих і нормативних ініціатив, які загрожують існуванню мисливської галузі в країні, відбувся в Києві біля стін Верхової Ради в середу.

"Наразі відбувається активне лобіювання законопроекту 2232, що призведе до знищення біорізноманіття України, розплоду небезпечних хижаків, поширення серйозних і небезпечних хвороб, знищення мисливського собаківництва", - йдеться у зверненні організаторів заходу.

Згідно з повідомленням, Міністерство охорони довкілля та природних ресурсів України вже оприлюднило наказ №209 від 22 жовтня 2020 року, який позбавляє мисливців прав на підготовку собак до полювання.

Учасники акції переконані, що держава має підтримувати полювання, а не перешкоджати і забороняти його. Відповідні письмові звернення учасники мітингу передали до Верховної Ради.

Серед організаторів мітингу - Всеукраїнська асоціація мисливців та користувачів мисливських угідь, Федерація мисливського собаківництва України, Національна асоціація стрільців, громадська організація "Душа мисливця", інші організації мисливського та кінологічного напряму.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ