Події

Budweiser відмовиться від реклами під час Супербоулу на користь кампаній на підтримку вакцинації від COVID-19

Пивоварний концерн Anheuser-Busch InBev NV (AB InBev) повідомив, що не показуватиме рекламу пива Budweiser під час трансляції фіналу Національної футбольної ліги (НФЛ), також відомого як Супербоул, уперше з 1983 року, натомість пообіцявши витратити гроші, виділені на рекламний слот, на маркетингові компанії, пов'язані з вакцинацією від коронавірусу.

Бренд Budweiser витратить $1 млн на кампанії з інформування про вакцинацію та освітню роботу Ad Council, неурядової організації, яка допомагає організовувати громадські кампанії, і COVID Collaborative, групи експертів та інститутів у сфері громадського здоров'я та низки інших сфер.

Компанія активно займалася створенням реклами для Супербоулу в той момент, коли Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (Food and Drug Administration, FDA) вперше схвалило використання вакцини від COVID-19, сказала віце-президент Budweiser із маркетингу Моніка Растджі, слова якої наводить газета The Wall Street Journal. Топ-менеджери компанії порахували, що маркетингові кампанії зможуть допомогти розвіяти побоювання деяких споживачів із приводу вакцинації, сказала вона, зазначивши: "Ми не тільки великий бренд пива, а й один із найбільших рекламодавців".

"Ми все ще плануємо привернути увагу людей під час Супербоулу, - заявила Растджі. - Просто підхід буде нетрадиційним".

Присутність материнської компанії Budweiser, Anheuser-Busch, що є частиною Anheuser-Busch InBev, під час Супербоулу все ще буде суттєвою: компанія планує показати рекламу брендів Bud Light, Bud Light Seltzer Lemonade, Michelob Ultra і Michelob Ultra Organic Seltzer, а також самого Anheuser-Busch. Сукупний час слотів для загальнонаціональної реклами, як очікується, займе чотири хвилини, як і у 2020 році, повідомила компанія.

За словами викладача з маркетингу університету Карнегі-Меллон Джой Лю, малоймовірно, що бренд Budweiser позбудеться продажу через відсутність реклами під час Супербоулу цього року. З точки зору маркетингу, відмова від реклами на користь привернення уваги до вакцинації може бути навіть вигідною для бренду, оскільки приверне увагу споживачів, зазначила вона.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ