Події

Співробітника Національного інституту раку підозрюють у розкраданні майна на 10 млн грн

Співробітника Національного інституту раку підозрюють у присвоєння лікарських засобів та інших матеріальних цінностей на суму понад 10 млн грн, повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури у п'ятницю.

Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний - матеріально-відповідальна особа Інституту. Отримавши на відповідальне зберігання лікарські засоби, серед яких інструменти та прилади для проведення хірургічних втручань, а також інші матеріальні цінності, він, діючи у змові з невстановленими особами, у 2019-2020 рр. неодноразово здійснював їх привласнення.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Йому висунуто підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб).

Як повідомлялося, у серпні 2020 року під час проведення в Інституті раку слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували факти вимагання та отримання лікарями неправомірної вигоди у громадян, які лікуються від онкологічних захворювань, а також від суб'єктів господарювання за перемогу в процедурах конкурсних торгів із закупівлі ліків та медикаментів для потреб Інституту.

Під час проведення санкціонованих обшуків у службових приміщеннях Інституту та за місцем проживання фігурантів було вилучено документацію, що підтверджує причетність лікарів до протиправної діяльності.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ