Події

У школах Києва 25 січня відновиться навчальний процес

Навчальний процес у столичних школах відновлять у понеділок, 25 січня, повідомив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу в п'ятницю.

"З понеділка, 25 січня, учні столичних шкіл повернуться за парти. Хочу зазначити, що всі школи Києва готові до відновлення навчального процесу... У закладах запровадили оновлений санітарний регламент. Місто повним обсягом забезпечило всі комунальні заклади дезінфікувальними засобами. А також розробило чіткий механізм дій у разі виявлення спалахів захворювання в навчальних закладах", - сказав Кличко.

Мер зазначив, що якщо епідеміологічна ситуація погіршиться, буде застосовано змішану систему навчання, коли на дистанційне навчання відправлятимуть не всіх школярів, а окремі класи, або закриватимуть на карантин окремі школи.

"Столичні ж садки продовжують працювати в звичайному режимі. На карантині перебуває один заклад дошкільної освіти - у Шевченківському районі міста. Також через виявлені випадки вірусу тимчасово закрито 25 груп у 23 садках. Наповненість дітей у дитсадках столиці - майже 50%", - повідомив Кличко.

Як повідомлялося, в Україні з 8 до 24 січня включно діють додаткові посилені карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. У цей період заборонено роботу кафе, ресторанів і барів (крім доставки і на винос), магазинів непродовольчих товарів, непродовольчих ринків, кінотеатрів, фітнес-клубів, спортзалів, басейнів, театрів і ТРЦ. Також відправлено на канікули всі заклади освіти, крім дитячих садків і спеціальних навчальних закладів. Крім того, заборонено всі масові заходи.

У Києві на цей період було організовано дистанційне навчання школярів.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ