Події

Будинок для літніх людей у Харкові не числився в реєстрі закладів соцзахисту - директор департаменту ОДА

У Харкові за адресою вул. Нижня Гиївська, 150-б, де внаслідок пожежі в четвер загинули 15 людей, не зареєстровано жодних закладів соцзахисту, заявив директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації (ОДА) Юрій Шпарага.

"За огорожею - приватний будинок. Туди ніхто не мав доступу, тому що цей заклад не має призначення як заклад соціального захисту населення", - сказав Шпарага журналістам на місці події в четвер.

За його словами, літні люди, які перебували в будинку на момент пожежі та яких вдалося врятувати, у разі потреби будуть розміщені в інтернатних закладах області. Шпарага також повідомив, що наразі встановлюють родичів та близьких цих людей.

Як повідомлялося, о 15:03 у Харкові у двоповерховому житловому будинку на вул. Нижній Гиївській, 150-б, попередньо переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. За попередньою інформацією, у будинку на момент пожежі перебували 33 людини, 15 із них загинули, 11 госпіталізовано. Площа пожежі становила 100 кв. м. О 16:14 пожежу локалізовано, о 16:53 ліквідовано.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ