Події

Байден видасть указ про приєднання США до програми ВООЗ із розподілу вакцин

Президент США Джо Байден у четвер видасть розпорядження про приєднання США до проекту Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) програми COVAX – Глобального фонду доступу до вакцин, заявив у четвер провідний медичний радник Байдена доктор Ентоні Фаучі.

"Пізніше сьогодні президент Байден видасть директиву про намір для США приєднатися до COVAX і підтримати (координаційну платформу - ІФ) ACT Accelerator для просування багатосторонніх зусиль у сфері вакцин від COVID-19, терапії, розподілу коштів діагностики та однакового доступу до них, а також науково дослідних робіт", - сказав він, виступаючи перед виконавчим комітетом ВООЗ.

Він нагадав, що раніше Байден підписав указ, який скасовує рішення його попередника Дональда Трампа про вихід США з ВООЗ.

"Мені випала честь оголосити, що США залишаться в складі ВООЗ", - наголосив Фаучі.

Фаучі зазначив, що США також припинять виведення свого персоналу зі структур ВООЗ і що американська адміністрація має намір повністю виконати свої фінансові зобов'язання перед організацією.

Він подякував ВООЗ за провідну роль у боротьбі з пандемією COVID-19.

Рішення повернути США до ВООЗ стало одним із перших, прийнятих Байденом із моменту його інавгурації. У разі, якби Байден не вжив такого кроку і не зупинив би процедуру виходу з ВООЗ, США офіційно залишили б організацію 6 липня 2021 року.

У заяві команди Байдена, оприлюдненій ще до інавгурації, йшлося, що США візьмуть участь у роботі виконавчого комітету ВООЗ, американську делегацію очолить Фаучі.

Крім цього, в заяві зазначалося, що адміністрація Байдена працюватиме з ВООЗ та іншими партнерами США з метою реформувати й зміцнити ВООЗ і підтримати дії цієї організації у сфері охорони здоров'я.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ