Події

Країни ЄС можуть закрити кордони для британських підданих - газета

Уряди країн Євросоюзу можуть ввести заборону на в'їзд на свої території підданих Великої Британії та припинити з нею всі пасажирські транспортні зв'язки, повідомила газета The Times.

"Там, де держави-члени Євросоюзу вважають за необхідне для захисту громадського здоров'я, вони можуть вільно вводити тимчасові заборони на перевезення пасажирів та в'їзд із країн (які не входять до ЄС - ІФ) із високим рівнем поширення коронавірусу", - йдеться в пропозиції, з якою ознайомилося видання.

Ця пропозиція, яку рішуче підтримує канцлер Німеччини Ангела Меркель, на сьогодні перебуває на розгляді в ЄС і "майже без сумніву буде погоджена", пише газета.

За даними американського університету Джонса Гопкінса, станом на 4:00 кч четверга кількість інфікованих COVID-19 у Великій Британії з початку пандемії перевищила 3,5 млн, кількість померлих від пов'язаних із коронавірусом захворювань наближається до 93,5 тис. При цьому темпи зростання кількості хворих і летальних випадків швидко зростають. Так, за минулу добу в країні від коронавірусної інфекції померли понад 1,8 тис. осіб, заразилися понад 38 тис.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ