Події

СБУ в 2020 році нейтралізувала 600 кібератак і розкрила 20 хакерських угруповань

Служба безпеки України за минулий рік нейтралізувала 600 кібератак на інформаційні ресурси органів влади та об'єкти критичної інфраструктури, повідомляє прес-служба СБУ.

"Значна частина цих атак була інструментами гібридної агресії. Їхня мета - знизити рівень інформаційної безпеки України чи поширити деструктивний контент", - йдеться в повідомленні.

Також було нейтралізовано 20 угруповань, причетних до багатьох кібератак, заблоковано понад 2,6 тис. спільнот із мільйонною аудиторією та 21 бот-мережу потужністю близько 60 тис. акаунтів.

"Завдяки роботі кіберфахівців СБУ до кримінальної відповідальності за поширення антиукраїнської пропаганди було притягнуто 40 осіб і ще 32 фігуранта вже засуджено. В'їзд на територію України заборонено 158 іноземцям, які причетні до пропаганди сепаратизму в інтернеті", - зазначають у СБУ.

Загалом протягом 2020 року за матеріалами кіберпідрозділів СБУ було розпочато 496 кримінальних проваджень, із них - 129 справ за фактами несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерних мереж або автоматизованих систем.

Також з ініціативи СБУ було продовжено санкції стосовно низки російських сайтів і програмних продуктів. Окремо спецслужба направила звернення до компаній Google та Apple щодо блокування заборонених російських застосунків на їхніх електронних майданчиках.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ