Події

Повернення учнів 9-х та 11-х класів до повноформатного навчання є вкрай необхідним - Шкарлет

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляє, що повернення учнів 9-х та 11-х класів до повноформатного навчання є вкрай необхідним.

"Повернення учнів випускних 9-х та 11-х класів до повноформатного навчання є вкрай необхідним і важливим", - наводить слова Шкарлета прес-служба міністерства.

За його словами, вчителі мають застереження з приводу відсутності очного спілкування з учнями. Також непокояться батьки і школярі, які протягом поточного навчального року готуються до зовнішнього незалежного оцінювання та державної підсумкової атестації переважно в дистанційній формі.

"Після завершення посилених карантинних заходів, за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації, учні випускних класів повернуться до змішаної форми навчання. В областях, де показники захворюваності на СOVID-19 будуть контрольованими, порушуватиму питання про повернення школярів 9-х та 11-х класів за парти", - зазначив Шкарлет.

Він додав, що розглядають питання повноформатного або змішаного навчання для школярів інших класів. Відповідно, тривають консультації з міністром охорони здоров'я Максимом Степановим і головним державним санітарним лікарем Віктором Ляшком.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ