Події

Таїланд упровадить туристичний збір у $10

Влада Таїланду в найближчому майбутньому має намір упровадити туристичний податок розміром 10 доларів США, повідомляє портал Travel Off Path.

"Упровадження збору з туристів у Таїланді обговорюється з 2016 року, однак цей захід постійно відкладався. Нині через пандемію економіка країни, яка значною мірою залежить від туристів, ослабла. Тому влада готова в найближчому майбутньому впровадити туристичний збір розміром 300 бат - це $10", - пише портал.

У 2021 році Таїланд готовий прийняти близько 10 млн іноземних гостей. Роком раніше туди прибуло 6,7 млн зарубіжних туристів - це значно менше, ніж у 2019 році (40 млн).

"Невеликий податок не відлякне туристів від поїздок до Таїланду, тоді як поточний стан інфраструктури відлякнути може. Доходи від збору буде спрямовано на відновлення і підтримання туристичних об'єктів, а також на надання медичної допомоги туристам", - повідомляє портал.

На сьогодні кордони Таїланду відкриті для іноземних туристів, але діє низка жорстких правил. Зокрема, мандрівники зобов'язані провести 14-денний карантин в одному зі схвалених державою готелів і надати негативний ПЛР-тест для в'їзду. Загалом туристам потрібно здати три тести ПЛР до того моменту, як вони зможуть вільно подорожувати Таїландом.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ