Події

Більшість затриманих унаслідок заворушень у Капітолії виявилися давніми прибічниками Трампа - ЗМІ

Більшість затриманих у зв'язку із заворушеннями в будівлі Капітолія становлять давні прибічники президента США Дональда Трампа, повідомляє агентство Associated Press із посиланням на власне дослідження.

Журналісти агентства вивчили соцмережі та іншу інформацію, що стосується 120 затриманих, і дійшли висновку, що більшість із них давно підтримує Трампа.

Зокрема, згідно з аналізом Associated Press, багато з них поширювали в соцмережах після виборів у листопаді інформацію про те, що вибори відбулися з порушеннями.

Подібне дослідження агентство здійснило після того, як деякі представники Республіканської партії США, зокрема конгресмен Метт Гетц, заявили, що заворушення чинили не прибічники Трампа, а члени різних організацій, зокрема ультралівого руху антифа.

Раніше повідомлялося, що після заворушень у Капітолії було порушено щонайменше 25 справ про внутрішній тероризм.

6 січня прибічники Дональда Трампа прорвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, унаслідок сутичок щонайменше п'ять осіб загинули. Конгресмени в Капітолії на той момент затверджували результати голосування колегії виборників, згідно з якими переможцем президентських виборів став Джо Байден. Засідання Конгресу було перерване, частину конгресменів евакуювали.

Коли в Капітолії вдалося відновити порядок, Палата представників та Сенат США затвердили перемогу Байдена.

Багато соціальних мереж, зокрема Twitter і Facebook, заблокували акаунти Трампа, оскільки вважають, що його публікації можуть спровокувати насильство в контексті того, що відбувається.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ