Події

"Британський" штам коронавірусу виявлено у 8 штатах США - ЗМІ

"Британський" різновид коронавірусу Covid-19, який поширюється на 40-70% швидше за інші типи вірусу, виявлений у восьми штатах США, повідомили в суботу західні ЗМІ з посиланням на дані центрів США з контролю та профілактики захворювань (CDC).

За даними CDC, йдеться про 63 випадки, діагностовані в Нью-Йорку, Каліфорнії, Флориді, Колорадо, Техасі, Джорджії, Коннектикуті та Пенсільванії. Найбільшу кількість випадків захворювань цим штамом вірусу виявили у штатах Каліфорнія і Флорида.

ЗМІ нагадують, що минулої середи провідний американський інфекціоніст Ентоні Фаучі висловлював припущення, що "британський" штам Covid-19 поширився в США набагато більше, ніж це вдалося зафіксувати.

Поява "британського" штаму, а також нового штаму Covid-19 в ПАР викликало побоювання, що в США також виник власний тип вірусу, схожий із цими двома. Однак у CDC напередодні спростували цю інформацію.

Минулої п'ятниці в США за добу виявили майже 290 тис.випадків зараження коронавірусом.

Загалом у США, за даними статистичного порталу Worldometers, діагностовано понад 22,4 млн випадків вірусу та більше ніж 378,1 тис. летальних випадків. Вилікувалися понад 13,2 млн осіб. США посідають перше місце в світі за кількістю виявлених випадків вірусу і за смертністю.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ