Події

Цукерберг заблокував доступ Трампа до Facebook та Instagram до кінця президентського терміну

Голова Facebook Марк Цукерберг заявив, що доступ президента США Дональда Трампа до власних акаунтів в однойменній соцмережі та в Instagram залишиться заблокованим щонайменше до кінця передачі влади наступній адміністрації - 20 січня.

"Ми вважаємо, що дозволити президентові використовувати наші платформи - це надто великий ризик у цей період. Тому ми подовжуємо блокування на Facebook та Instagram на невизначений термін: щонайменше - до завершення мирної передачі влади", - зазначив він у заяві.

Спочатку Цукерберг вирішив заблокувати доступ Трампа до акаунтів після того, як президент раніше цього тижня у своїх публікаціях висловлював симпатію до демонстрантів, які штурмували Капітолій. На думку власника соцмереж, Трамп недостатньо різко засудив такі дії.

Схожі заходи проти Трампа вжили й у Twitter, заблокувавши його акаунт на 24 години: після закінчення цього терміну президенту повернуть доступ до своєї сторінки, якщо він видалить дві публікації.

Президент США у минулому неодноразово порушував питання про необхідність регулювати роботу соцмереж. На його думку, ці платформи нікому не підзвітні, на них не поширюються й обов'язки, які мають ЗМІ.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ