Події

Із початку поточної доби російські найманці на Донбасі шість разів порушили режим припинення вогню, українські військові не постраждали - штаб ООС

Із початку поточної доби, 1 січня, російські найманці на Донбасі шість разів порушили режим припинення вогню, українські військовослужбовці не постраждали, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"Із початку поточної доби, 1 січня, в районі проведення Операції об'єднаних сил зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню. Бойових втрат і поранень серед особового складу об'єднаних сил немає", - йдеться у повідомленні, на офіційній сторінці штабу ООС у соцмережі Facebook у п'ятницю вранці.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", недалеко від населеного пункту Авдіївка, найманці тричі відкривали вогонь у бік українських позицій із мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. На цьому самому напрямку, в районі населеного пункту Водяного, що на Приазов'ї, ворог відкривав вогонь із ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу населеного пункту Золоте-4 противник вів вогонь у бік українських позицій із гранатометів різних систем та великокаліберного кулемета, а неподалік Новолуганського - зі стрілецької зброї.

Крім того, за минулу добу, 31 грудня, у районі проведення Операції об'єднаних сил було зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню. Серед наших воїнів бойових втрат і поранень не було.

Зазначається, що всі порушення ворог здійснив у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Так, поблизу Старогнатівки найманці відкривали вогонь у бік українських позицій із ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї, а неподалік Широкиного - з мінометів калібру 82 мм і ручного протитанкового гранатомета. У районі населеного пункту Водяного, що на Приазов'ї, противник відкривав вогонь із мінометів калібру 120 мм, а поруч із Талаківкою - із підствольних гранатометів.

Про всі факти порушень режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представникам ОБСЄ.

Джерело: https://www.facebook.com/pressjfo.news/posts/1032578343901448

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ