Події

У 2021 році в Україні буде приватизовано щонайменше 4 в'язниці - Малюська

Щонайменше чотири в'язниці буде приватизовано в Україні 2021 року, заявляє міністр юстиції України Денис Малюська.

Як повідомляється на сторінці відомства у Facebook, наступного року слід очікувати також відкриття нових об'єктів в’язничної інфраструктури, початку будівництва нових слідчих ізоляторів, а також публікації комплексного "Рейтингу в'язниць".

Крім того, міністр зазначив, що в 2021 році очікується ухвалення законів, "які повністю змінять систему кримінальних покарань".

При цьому Малюська назвав невдачею поточного року те, що до активної фази "великого розпродажу в'язниць" так і не вдалося перейти через "численні бюрократичні перешкоди". "Але врешті-решт із затвердженням державного бюджету на 2021 рік з'явилося світло у кінці тунелю: його нормами передбачено, що доходи від приватизації в'язниць будуть розподілятися за пропорцією 70/30 (70% - у спецфонд та, відповідно, на нове будівництво, 30% - у загальні доходи бюджету). Це хоч і трохи затягує терміни, але все одно надає нам змогу врешті-решт продавати в'язниці у межах процедури малої приватизації", - сказав він.

Глава відомства розповів, що у 2020 році було закрито 12 в'язничних установ з гіршими умовами тримання, розпочато проектування нових слідчих ізоляторів у Львові та поблизу Києва, а завдяки запровадженню платних камер у СІЗО з поліпшеними умовами тримання вдалося зібрати майже 2 млн грн, на які відремонтувати 25 безкоштовних камер.

"Підготували низку законопроектів, які змінюють наявний механізм виконання покарань, регулюють статус та роботу пенітенціарної служби, запроваджують компенсаторні механізми за неналежне утримання, залучення приватного сектору до в’язничної інфраструктури, забезпечують дотримання прав ув'язнених і засуджених та багато іншого", - повідомив Малюська, підбиваючи підсумки року.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ