Події

Кінологічний центр Держприкордонслужби у 2020 році виростив майже 60 цуценят

У 2020 році 430 українських прикордонників завершили навчання в Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби - єдиному в Україні, де навчають кінологів і чотирилапих охоронців державного кордону.

"Серед випускників - 125 строковиків-кінологів, які вже стоять на варті державних рубежів у парі з чотирилапими помічниками. Також на базі центру пройшли підготовку дев'ятеро представників інших правоохоронних органів, зокрема Управління держохорони України та Військової служби правопорядку Збройних сил України", - повідомила прес-служба Держприкордонслужби України.

Крім того, в школі виростили й підготували для служби на кордоні 58 цуценят.

Підготовка службових собак здійснюється за двома напрямами. "Спеціальні службові собаки - вміло й безпомилково виявляють зброю, вибухонебезпечні речовини, наркотичні засоби, а віднедавна й тютюнові вироби. Розшукові службові собаки допомагають виявляти та затримувати порушників, як в пунктах пропуску, так і на зеленій ділянці кордону. Такі чотирилапі помічники здатні виявити порушника у транспортних засобах і вантажах та йти по сліду десятки кілометрів", - зазначено в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ