Події

Тупицький не може бути головою КС, перезавантаження суду має розпочатися саме з цього

Президент України Володимир Зеленський вважає, що глава Конституційного суду (КС) Олександр Тупицький не може і далі займати свою посаду і повинен піти у відставку, перезавантаження всієї системи КС повинно початися саме з цього.

"Я вважаю, Тупицький не може бути головою КС. Перезавантаження суду має розпочатися саме з цього. Я навіть не погрожую. Конфлікт з державою, конфлікт з суспільством, конфлікт з ВР, конфлікт з президентом. Мені здається, цього досить, щоб людина пішла. Це нормальний чоловічий крок", - розповів Зеленський в інтерв'ю виданню "Фокус.юа", відповідаючи на питання про можливе переформатування КС у 2021 році.

На думку президента судді КС перевищили свої конституційні повноваження.

"Почали вони з НАБУ. Почали м’яко: своїм рішенням не зняли керівника, не закрили НАБУ, тільки поставили під сумнів, чи може президент призначати директора Бюро. Потім вони перейшли до НАЗК, після чого я зрозумів, що їх терміново треба зупинити", - наголосив Зеленський.

Зеленський зазначив, що його звернення до Верховної Ради у вигляді законопроекту з пропозицією звільнити весь склад КС, зупинило можливі наміри суддів КС скасувати ті чи інші закони.

" Я звернувся до Верховної Ради щодо напрацювання законодавчих змін, тому що який би не був закон, напрацьований Радою національної безпеки і оборони, але дотепер жодна людина в Україні і світі не знайшла аналог вирішення цієї проблеми. Ми сиділи з РНБО і швидко шукали рішення. Немає альтернативи....Зрозумійте, ми зупинили цей процес. На сьогодні жодну з реформ не скасовано. І я вважаю, що це найголовніше", - підсумував Зеленський.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ