Події

Фонд Порошенка і волонтери передали до лікарень 50 кисневих концентраторів

До українських лікарень передали 50 кисневих концентраторів, придбаних коштом Фонду Порошенка та волонтерських пожертв, повідомляє прес-служба партії "Європейська солідарність".

Лідер партії, п'ятий президент України Петро Порошенко повідомив, що це чергова партія кисневого устаткування, і до кінця року очікують ще 20 концентраторів.

"Як я і обіцяв – тільки-но завершились вибори, наша потужна команда продовжила пошук та доставку в Україну найбільш затребуваного на даний момент медичного обладнання. Це кисневі концентратори, яких критично не вистачає в українських лікарнях. Попри те, що у влади було 10 місяців для того, щоби забезпечити киснем, повітрям, правом дихати тих, хто захворів на цю страшну хворобу", - наголосив Порошенко.

Він подякував усім, хто долучився до благодійності Фонду Порошенка та громадської організації "Справа громад".

"Сьогодні ми бачимо 50 кисневих концентраторів, кожен з яких дає можливість одночасно працювати мінімум з двома пацієнтами. Одразу ж після того, як вони були розвантажені, вони поїдуть і на фронт, і на Схід, і в медичні шпиталі, і в лікарні. 100 пацієнтів будуть мати можливість дихати", - зазначив Порошенко.

Він також заявив, що "Євросолідарність" продовжує домагатися повернення коштів із доріг "великого будівництва" на медицину і виплати лікарям 300% надбавки.

"Бо те, що відбувається зараз, інакше як знущанням не назвеш – медикам посекундно тарифікують роботу з ковідними хворими, і в реальності ця надбавка становить 25 – аж ніяк не 300% від і без того невисокої зарплати лікаря", - наголосив Порошенко.

Крім того, він зазначив, що влада має передбачити безоплатну вакцинацію українців від коронавірусу.

"В бюджеті наступного року обсяг фінансів, передбачений на закупівлю вакцин, – це крапля в морі від реальних потреб. Навіть станом на сьогоднішній день влада відверто маніпулює статистикою, оскільки не вміє бути чесною із суспільством. Ми не знаємо реальної картини поширення коронавірусу в Україні. Але, на жаль, Україна займає високі місця в антирейтингу і щодо активних хворих, і щодо смертності, і щодо темпів поширення хвороби", - констатував Порошенко.

До кінця 2020 року українським лікарням буде передано ще 20 кисневих концентраторів американського виробництва. Загальна їх кількість перевищить сотню.

Крім того, Фонд Порошенка спільно з компанією "Рошен" та волонтерами з перших днів пандемії забезпечують медиків захисними костюмами - до лікарень передали понад 157 тис. штук. А також 10 тис. антивірусних окулярів, більше ніж 50 тис. швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і витратні матеріали більш як 50 апаратів ШВЛ, оплатили і відправили до регіонів України понад 50 тис. продуктових наборів для людей з уразливих категорій. Допомогу отримали майже 200 медичних закладів.

У жовтні завдяки кредиту від Міжнародного інвестиційного банку розпочалося вітчизняне виробництво високоякісних захисних костюмів для медпрацівників. Компанія "Рошен" і Фонд Порошенка профінансували виготовлення першої партії медичного одягу.

Наразі в пріоритеті Фонду Порошенка та волонтерів - закупівля кисневого обладнання для хворих на коронавірус.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ