Події

Борщ із вишнями переміг у кулінарному змаганні українських міністрів

Чотири міністри українського уряду взяли участь у кулінарних змаганнях з приготування найкращого борщу в підтримку внесення елемента "Культура приготування борщу" до переліку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Як повідомляє прес-служба Міністерства культури та інформаційної політики, захід пройшов 22 грудня напередодні підготовки документів для внесення борщу в попередній список елементів нематеріальної культурної спадщини.

Шеф-кухар Євген Клопотенко розділив учасників на дві команди і запропонував на вибір 80% інгредієнтів, з яких традиційно готують борщ в Україні. Борщ із вишнями вирішили готувати віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Смажену капусту як основний інгредієнт для свого борщу вибрали міністр захисту довкілля і природних ресурсів Роман Абрамовський і міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

"Минулого тижня запропонував колегам-міністрам приготувати разом борщ. Така активність вкрай важлива для промоції страви та включення "Культури приготування українського борщу" до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. У команді з Ольгою Стефанішиною готували борщ за всеукраїнським рецептом", - розповів Ткаченко.

За словами міністра, у змаганні переміг вишневий борщ на яловичому бульйоні, а борщ Петрашка й Абрамовського отримав приз глядацьких симпатій. "Вийшло смачно, як і у команди-суперників Ігоря Петрашка та Романа Абрамовського. Перемогу здобув борщ, бо по-іншому бути й не могло. Коли український борщ готують українці - завжди виходить смачно", - сказав Ткаченко.

Як повідомлялося, в жовтні експертна рада рекомендувала Мінкультури України включити до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини "Культуру приготування українського борщу".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ