Події

Добудова "Північного потоку 2" може поновитися в датських водах з 15 січня

Трубоукладальне судно під російським прапором Fortuna з 15 січня 2021 року може почати укладання "Північного потоку 2" в данській виключній економічній зоні, повідомили Датське агентство з мореплавання і проектна компанія Nord Stream 2 AG.

Йдеться про укладання двох ниток газопроводу від точки навпроти південного краю острова Борнгольм до кордону датських і німецьких виняткових економічних зон.

Крім "Фортуни" в роботах будуть задіяні будівельні судна "Балтійський дослідник" і "Мурман", а також інші судна постачання.

При роботі трубоукладника Fortuna навколо нього створюється тимчасова заборонена зона радіусом 1,5 милі (2,8 км), а при роботі судів "Балтійський дослідник" і "Мурман" - 500 м - при подачі ними сигналу "обмежена маневреність".

У цій зоні буде заборонено несанкціоноване судноплавство, занурення, постановка на якір, рибна ловля і роботи на морському дні.

Будівництво газопроводу "Північний потік 2" силами європейських будівельних компаній було призупинено рік тому після прийняття військового бюджету США на наступний рік, в який законодавці вписали заборону підрядникам надавати послуги з укладання морської магістралі.

Після цього російська сторона зайнялася добудовою газопроводу власними силами. Два тижні тому трубоукладач "Фортуна" приступив до добудови 2,6-кілометрового відрізка магістралі у виключній економічній зоні Німеччини.

Наразі з приблизно 2460 км газопроводу укладено понад 2300 км (тобто 94%).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ