Події

Головний інфекціоніст і глава МОЗ США зроблять щеплення від COVID-19

Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі, міністр охорони здоров'я і соціальних служб Алекс Азар отримають коронавірусну вакцину у вівторок.

Разом з Фаучі і Азаром щеплення від Moderna зробить директор Національного інституту охорони здоров'я (NIH) Френсіс Коллінз, а також рядові медичні працівники NIH. Захід відбудеться в NIH в Бетесді (штат Меріленд).

"Завтра я отримаю свою вакцину від COVID-19 разом із директором Національного інституту охорони здоров'я (NIH), доктором Фаучі і декількома передовими співробітниками клінічного центру Національного інституту охорони здоров'я. Ми вважаємо важливим публічно отримати вакцину в рамках наших зусиль з демонстрації того, що ці вакцини безпечні і ефективні", - написав у своєму Твіттері Азар.

Раніше Фаучі, якому нещодавно виповнилося 80 років, заявляв, що зробить щеплення публічно, щоб зміцнити довіру громадян до вакцини.

"Я збираюся зробити щеплення, як тільки зможу. Я сподіваюся, що це відбудеться протягом наступних декількох днів до початку наступного тижня", - заявляв він у п'ятницю в ефірі NBC.

Частина політиків США вже отримали першу з двох доз вакцини проти коронавірусу. Серед них - спікер палати представників Ненсі Пелосі і лідер сенатської більшості Мітч Макконнелл.

Віце-президент Майк Пенс зробив щеплення публічно на заході в Білому домі в п'ятницю, а обраний президент Джо Байден був публічно вакцинований від нового типу коронавірусу в понеділок.

Президент США Дональд Трамп, який перехворів на коронавірус восени, поки робити щеплення не буде.

Минулого тижня в США стартувала масова вакцинація препаратом компаній Pfizer і BioNTech, ефективність якого за підсумками фінальних клінічних випробувань склала 95%.

Цього понеділка в США стартувала вакцинація препаратом компанії Moderna, його ефективність оцінюють у 94,1%.

Екстрене використання даних вакцин було схвалено Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA).

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ