Події

Влада Південної Кореї заборонила збиратися в групи з п'яти і більше осіб на час свят

Південна Корея заборонить зібрання з п'яти і більше осіб під час різдвяних і новорічних свят, щоб запобігти поширенню COVID-19, заявив у вівторок прем'єр-міністр Чон Се Гюн.

"Ми маємо намір перемогти третю хвилю заходами, які сильніше, ніж заходи соціального дистанціювання рівня 3 (всього в Південній Кореї п'ять рівнів соціального дистанціювання - ІФ)", - цитує агентство "Ренхап" його виступ під час міжвідомчої наради з боротьби з пандемією COVID-19.

Він додав, що заборона на збори більше п'яти осіб стане частиною спеціальних антивірусних заходів уряду, які почнуть діяти з четверга (24 грудня) до 3 січня.

За словами прем'єр-міністра, гірськолижні курорти та інші об'єкти зимових видів спорту, а також популярні туристичні визначні пам'ятки в кінці року повинні будуть закритися на зазначений період.

Центри догляду за людьми похилого віку та психіатричні лікарні, що стали осередками кластерних інфекцій, обмежать відвідування і заборонять своїм співробітникам проводити збори.

Ресторани також зіткнуться з більш суворими правилами соціального дистанціювання, додав він.

Тим часом, універмаги і великі супермаркети будуть зобов'язані перевіряти температуру відвідувачів, їм також заборонять проводити дегустації продуктів харчування і напоїв.

Менше половини номерів у готелях і гостьових будинках у всій країні будуть доступні для бронювання протягом святкового сезону.

"Хоча ці заходи, як очікується, заподіють незручності багатьом людям через обмежене використання об'єктів і скасування готелів, вони неминучі", - заявив на брифінгу високопоставлений чиновник міністерства охорони здоров'я Юн Тге Хо.

Минулого тижня Південна Корея протягом п'яти днів поспіль повідомляла про більш ніж 1 тис. підтверджених випадків захворювання.

"Вчора (в понеділок) було проведено рекордну кількість тестів у 110 тис., але кількість підтверджених випадків склала 800, що дозволяє нам сподіватися на перелом", - зазначив Чон Се Гюн.

"Різдво і новорічні канікули не повинні стати спусковим гачком для коронавірусу", - додав він.

За даними Корейського агентства з контролю і профілактики захворювань (KDCA), за минулу добу в країні зафіксовано 869 випадків захворювання COVID-19. Таким чином загальна кількість хворих за час пандемії в країні досягла 51 тис. 460 осіб.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ