Події

Порошенко приєднався до флешмобу подяки українським лікарям

П'ятий президент України, лідер політичної партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко взяв участь у флешмобі подяки українським лікарям, які лікують пацієнтів із коронавірусом.

Зокрема, Порошенко висловив подяку відомій українській інфекціоністці, доктору медичних наук, професору Ользі Голубовській, повідомляє прес-служба "Євросолідарності".

"На запрошення Шустер-online взяв участь у флешмобі подяки нашим лікарям, які героїчно борються з пандемією. Кілька тижнів у моєму житті моїм Верховним Головнокомандувачем була Ольга Голубовська. Неначе солдат дисципліновано виконував усі її накази. І повернувся в стрій. Ольго Анатоліївно, дякую вам від нашої сім'ї і від тисяч пацієнтів, яких ви поставили на ноги", - сказав Порошенко.

Зазначається, що Голубовська з початку епідемії коронавірусу крім лікарської практики веде велику роз'яснювальну та просвітницьку роботу, а також захищає права медичних співробітників.

Зокрема, вона розкритикувала проект Державного бюджету на 2021 рік за недостатнє фінансування медицини і низькі зарплати лікарям, і закликала депутатів не голосувати за нього.

Порошенко запропонував свій план подолання наслідків пандемії. "Європейська солідарність", зокрема, вимагає повернути медичній галузі гроші, які витрачаються з ковідного фонду на так зване "Велике будівництво", забезпечити 300% доплати медпрацівникам за роботу з коронавірусною хворобою, ввести страхування для всіх медиків, хворих або померлих від ковіду, провести широкомасштабне тестування, а також забезпечити безкоштовну вакцинацію для всіх громадян України.

Як повідомлялося, 1 грудня стало відомо, що Голубовська госпіталізована з діагнозом Covid-19.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ