Події

Командувач Повітряних сил про катастрофу Ан-26: я неодноразово висловлював пропозиції щодо модернізації техніки

Командувач Повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов, якому оголосили підозру у зв'язку з катастрофою Ан-26 в Харківській області, заявив, що неодноразово висловлював пропозиції щодо модернізації техніки.

"Я хочу сказати, що неодноразово висловлював пропозиції щодо модернізації, стану техніки. І якби керівництво на рівні керівництва держави прислухалося б – про морально-застарілу техніку і придбання сучасної, може, і не було б такого результату", – сказав він в ефірі програми "Свобода слова" Савіка Шустера в п'ятницю.

Командувач Повітряних сил сказав, що після оголошення підозри задає собі запитання: "з якою метою і для чого все це робиться? Хто і які цілі переслідує?"

Він вважає, що наразі на бойових генералів з проукраїнською позицією йде тиск. "Особливо на тих, які з перших хвилин, з перших годин брали участь в антитерористичній операції", – сказав командувач Повітряних сил.

Дроздов зазначив, що його підозра нараховує 30 сторінок і в ній визначено все, починаючи з військової дисципліни в бригаді, порядку організації та підготовки льотчиків. "Хоча якщо подивитися на самі повітряні сили, вони складаються не тільки з командування, а й з інших стволів, які контролюють льотну підготовку, підготовку екіпажів, безпеку польотів. У мене є три заступники, у мене є двоє командувачів, підлеглих. У мене є Харківський університет, в якому також є люди, які готують і рішення, і пропозиції, і програми. А всі ці заходи, які перераховані в підозрі, висловлюються особисто мені", – підсумував він.

Як повідомлялося, 25 вересня близько 20:50 на автодорозі Київ-Харків-Довжанський сталася авіакатастрофа. Під час планових навчальних польотів впав і загорівся військовий літак марки АН-26, який здійснював посадку на аеродромі військової частини в місті Чугуєві Харківської області. На борту перебували 27 осіб (20 курсантів і сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 25 осіб загинули на місці, два курсанти були госпіталізовані. Уранці 26 вересня один із госпіталізованих помер у лікарні.

18 грудня стало відомо, що Державне бюро розслідувань повідомило про підозру командувачу Повітряних сил Збройних сил України Сергію Дроздову, керівнику польотів і командиру військової частини у зв'язку з авіакатастрофою АН-26 неподалік Чугуєва в Харківській області.

Підозру керівництву управління польотами пред'явлено за ст.416 КК (Порушення польотів або підготовки до них), а командувачу повітряних сил – за ст. 425 КК (недбале ставлення до військової служби).

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ