Події

Україна й Туреччина пропрацюють додаткові можливості співпраці між ВМС держав

Україна й Туреччина пропрацюють додаткові можливості для співпраці між військово-морськими силами (ВМС) двох держав у сфері навчання й підготовки, проведення багатонаціональних навчань та заходів на підтримку безпеки судноплавства в Чорному морі.

Про це йдеться в спільній заяві за результатами першої зустрічі міністрів закордонних справ і міністрів оборони України й Туреччини у форматі "Квадрига", поширеній прес-службою МЗС України в п'ятницю.

"Сторони: підтвердили спільний намір продовжувати розвивати і зміцнювати відносини стратегічного партнерства шляхом реалізації раніше досягнутих домовленостей і розширення сфер взаємодії, зокрема в політичній, культурній, економічній і оборонній галузях", - ідеться в заяві.

Країни домовилися продовжувати консультації на двосторонньому рівні й з іншими зацікавленими країнами регіону.

Туреччина підтвердила підтримку України в процесі реформ та інтеграції в європейські і трансатлантичні структури, включаючи ЄС і НАТО, йдеться в документі.

Перше засідання "Квадриги" в рамках всебічного двостороннього діалогу за участю міністрів закордонних справ та міністрів оборони України і Туреччини відбулося 18 грудня в Києві у виконання домовленостей, досягнутих у рамках зустрічі президента України Володимира Зеленського і президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана в Стамбулі 16 жовтня.

Міністри закордонних справ і міністри оборони України й Туреччини підтвердили намір провести наступне засідання "Квадриги" в Туреччині в 2021 році.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ