Події

Україна сподівається залучити інвесторів та партнерів із США завдяки реформуванню ОПК - зустріч Уруського з аташе з питань оборони посольства США

Віце-прем’єр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський обговорив з аташе з питань оборони посольства США в Україні полковником Бріттані Стюарт питання розвитку військово-технічного співробітництва між Україною та США та ознайомив її із ходом реформ оборонно-промислової галузі України.

Як говориться в релізі служби віце-прем'єра , Уруський розповів про цілі та завдання Мінстратегпрому, а також перспективи появи в Україні оборонних холдингів.

"Створення двох холдингових державних компаній – "Оборонні системи України" та "Аерокосмічні системи України" - дозволить якісно змінити структуру ОПК, забезпечить прозорі та зрозумілі процедури у цій сенситивній сфері промисловості. Завдяки реалізації запланованих реформ Україна розраховує викликати інтерес у потенційних інвесторів та поглибити співпрацю з іноземними партнерами, зокрема із США", - наголосив Уруський.

За його словами, процес реформування оборонної промисловості країни вже розпочався, і нещодавно уряд прийняв постанову про виведення зі складу ДК "Укроборонпром" 17 підприємств, 16 з яких будуть передані до Фонду державного майна України з метою їх подальшої приватизації; ще одне перейде до сфери управління Міноборони.

Уруський також ознайомив Стюарт з поточною нормотворчою діяльністю, зокрема ситуацією навколо законопроекту "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності", а також імплементації закону "Про державні оборонні закупівлі". Він наголосив, що ці нормативно-правові акти та їх майбутнє перебувають під особливою увагою Мінстратегпрому.

Згідно з релізом, аташе з питань оборони посольства США в Україні Стюарт подякувала за відверту та змістовну розмову, а також підкреслила, що США залишаються незмінними у питанні підтримки України, прихильниками розвитку оборонної промисловості країни та поглиблення двосторонньої співпраці.

Уруський, у свою чергу, подякував за підтримку, яку США надають Україні в процесі підвищення обороноздатності держави, а також висловив зацікавленість української сторони у подальшому взаємовигідному співробітництві.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ