Події

Зеленський: Нам потрібно отримати перші партії вакцини від COVID-19 уже в січні

Президент України Володимир Зеленський заявляє про наміри отримати перші партії вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 уже в січні наступного року, щоб розпочати прищепну кампанію.

"Наразі актуально важливим є забезпечити Україну ліцензованою антикоронавірусною вакциною, і найголовніше - якісного виробництва... Інформація про основні компанії-виробники вакцин, країни, де вже розпочалася або незабаром розпочнеться масова вакцинація, а також де можуть очікуватися надлишки вакцини - ця інформація є, інформація ця доступна і нам потрібно отримати перші партії вакцини вже на початку наступного року, саме в січні, щоб розпочати вакцинацію в Україні", - сказав Зеленський на онлайн-конференції керівників закордонних дипломатичних установ України в четвер.

За його словами, над цим завданням працюють керівництво держави, дипломатичний корпус і співробітники українських спецслужб.

При цьому глава держави закликав дипломатів також підключитися до роботи з отримання доступу до вакцини. "Ми над цим дуже сильно працюємо, тому і вас я прошу це робити. Включайтеся в усі контакти, які у нас є... Коли ми говоримо про вакцинацію, я зараз звертаюся до наших послів у Великій Британії, у Сполучених Штатах, у Франції, в Німеччині, в Італії, до представника при ЄС - але це не означає, наголошую, що всім іншим послам потрібно розслаблятися", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я України планує провести першу вакцинацію від COVID-19 в лютому 2021 року, воно веде переговори з компаніями-виробниками вакцин від COVID-19. Крім того, Україна отримала від COVAX (Глобальний фонд доступу до вакцин проти COVID-19) офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від COVID-19 й очікує постачання наприкінці першого-початку другого кварталу 2021 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ