Події

У Грузії іноземцям через коронавірус продовжили термін легального перебування в країні до 1 липня 2021 року

З огляду на обмеження, викликані глобальною пандемією коронавірусу COVID-19, терміни легального перебування іноземців та осіб без громадянства на території Грузії, які були визначені до 31 грудня 2020 року, продовжено до 1 липня 2021 року, йдеться в четвер в повідомленні на сайті грузинського МЗС.

За інформацією відомства, рішенням координаційної ради при прем'єр-міністрі, до постанови уряду Грузії від 28 січня 2020 року внесено зміни, згідно з якими іноземні громадяни та особи без громадянства, які легально перебували в Грузії до 14 березня 2020 року і не могли покинути країну через обмеження, викликані глобальною пандемією, можуть на законних підставах залишатися в республіці до 1 липня 2021 року.

При цьому наголошується, що їх присутність на території Грузії має бути викликана наступними оперативними обставинами, пов'язаними з пандемією: якщо держава, громадянином якої є людина, знаходиться в зоні високого ризику; якщо перетин кордонів обмежено відповідною державою; якщо за станом здоров'я людина перебуває в лікарні, в карантинному обмеженні або в самоізоляції; якщо людина не може покинути територію країни в встановлені терміни через скасування авіарейсів.

Разом із тим, згідно з рішенням Координаційної ради, з 1 січня до 1 липня 2021 роки для іноземних громадян, у зв'язку з вищезазначеними обставинами, перебування на території Грузії буде вважатися законним і з метою отримання посвідки на проживання при дотриманні відповідних критеріїв.

Через пандемію COVID-19 в Грузії з 21 березня закриті для пасажирів як повітряні, так і сухопутні і морські кордони країни. Можна перевозити тільки вантажі, також країна приймає громадян Грузії, які мають намір повернутися на батьківщину.

З 13 липня було знято обмеження на регулярні авіарейси з Тбілісі тільки в напрямку Мюнхена, Парижа і Риги, а з листопада було вирішено відновити регулярне сполучення ще за 10 зарубіжними напрямками. Однак через погіршення ситуації з поширенням коронавірусу, як грузинським, так і іноземним авіакомпаніям довелося скасувати або відкласти на певний час уже заплановані авіарейси. Пізніше Грузія продовжила до 1 січня 2021 року часткові обмеження на регулярні міжнародні авіарейси.

За останніми даними, в Грузії зафіксовано 198 тис. 387 заражених на COVID-19. Кількість жертв коронавірусної інфекції досягла 1 тис. 922. У режимі карантину перебувають 622 людини, під наглядом лікарів у стаціонарах залишаються 6 тис. 721 пацієнтів, у спеціалізованих готелях лікуються 2 тис. 461 осіб. Одужали 167 тис. 281 хворих.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ