Події

Європейський офіс ВООЗ рекомендував відзначати Різдво та Новий рік на вулиці та в масці

Європейський офіс Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендував носити маски та дотримуватися соціальної дистанції під час прийдешніх свят, щоб мінімізувати ризики заразитися коронавірусом, йдеться на сайті організації.

"Збори мають відбуватися на вулиці, якщо це можливо, і учасники мають носити маски та дотримуватися фізичної дистанції", - рекомендує ВООЗ.

Якщо свято відбувається у приміщенні, організація порадила обмежити кількість гостей і забезпечити хорошу вентиляцію. Що стосується подорожей, європейцям рекомендували уникати засобів пересування, в яких можуть бути натовпи.

ВООЗ також закликала європейські країни обережно поставитися до роботи лижних курортів, які "відіграли значну роль у поширенні пандемії в Європі".

"Влада має розглянути можливість відкласти, обмежити або скасувати масові зібрання в поточній ситуації поширення (коронавірусу - ІФ) в Європі", - йдеться в повідомленні організації.

До європейського регіону ВООЗ входить 53 країни, включно з Росією і декількома державами Середньої Азії. З початку пандемії в цьому регіоні заразилися коронавірусом понад 22 млн осіб, майже 500 тис. померли.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ