Події

США готуються до старту вакцинації від COVID-19

Влада США підготувала план першої фази вакцинації населення від коронавірусу COVID-19 і почне його реалізацію в понеділок.

За повідомленням американських ЗМІ, керівник цієї операції генерал Гас Перна повідомив, що препарат від компаній Pfizer і BioNTech у понеділок надійде в 145 центрів з вакцинації. У вівторок вакцину отримають ще 425 центрів і 66 - у середу. Це поки що всі центри, які мають обладнання для зберігання вакцини при дуже низьких температурах, як цього вимагають виробники.

Раніше на цьому тижні Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) дозволило екстрене застосування вакцини. У суботу дозвіл видали і Центри з контролю і профілактиці захворювань (CDC). Таким чином, перешкод для початку вакцинації в США більше немає.

Екстрений дозвіл означає, що вакцину починають використовувати, не чекаючи закінчення всіх її випробувань.

Очікується, що незабаром такий дозвіл у США отримає і вакцина від компанії Moderna.

Сполучені Штати лідирують за кількістю заражень COVID-19 і померлих від коронавірусної інфекції у світі. За даними університету Джонса Гопкінса, з початку пандемії в США виявлено 15 млн 842 тис. 789 інфікованих, зафіксовано 295 тис. 450 смертей, вилікувалися понад 6 млн людей.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ