Події

Трамп запевнив американців у безпеці американських вакцин від коронавірусу

Президент США Дональд Трамп запевнив американців, що створені в США вакцини від COVID-19 компаніями Pfizer і Moderna ефективні і безпечні.

"Як оголосили "Pfizer і Moderna, ефективність їх вакцин становить близько 95%, що вище очікувань, крім того, ці вакцини також безпечні", - написав президент у Twitter.

Він також сказав, що "пишається" тим, що забезпечена можливість безкоштовного надання вакцини всім американцям, вакцинація почнеться не пізніше ніж через 24 години і дозволить повернути країну в русло нормального життя.

При цьому Трамп заявив, що США "стали першою країною світу", що створила вакцину. І хоча, за його словами, "пандемія почалася з Китаю, ми покінчимо з нею в Америці".

Як повідомлялося, Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) дало згоду на екстрене застосування в країні вакцини компаній Pfizer і BioNTech від коронавірусу COVID-19. Ще однією вакциною, яка претендує на схвалення в США, є препарат компанії Moderna, чия ефективність за підсумками клінічних випробувань становить 94,1%. FDA планує 17 грудня провести зустріч з розгляду запиту компанії на застосування її вакцини.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ