Події

Держава допоможе звільненим з Іраку громадянам України

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час зустрічі зі звільненими з Іраку українськими громадянами Євгеном Фоменковим і Олександром Санпітером заявила, що забезпечить контроль за отриманням ними необхідної допомоги.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, під час зустрічі в Києві омбудсмен запевнила Фоменкова та Санпітера, що забезпечить парламентський контроль за дотриманням їхніх прав і свобод, отриманням ними необхідної допомоги. Звільнені громадяни, зокрема, попросили про забезпечення їм медичного обстеження.

"Україна дякує почесному консулу Іраку Шакеру Фархану Алі та офіційним особам міст Сулейманія, Ербіль, Багдад, уряду Республіки Ірак за величезний внесок у справу звільнення українських громадян з полону", - йдеться в повідомленні.

В Офісі президента зазначили, що президент України Володимир Зеленський особисто координував процес звільнення українських громадян. Також Зеленський наголосив, що держава пам'ятає про українців, яких незаконно утримують в інших країнах.

"Ми будемо боротися за кожного громадянина, який потрапив у біду. Оскільки для нас людина – це найвища цінність", - наголосив президент.

У липні 2017 року Євгена Фоменкова та Олександра Санпітера захопили невідомі й утримували в заручниках в одному з віддалених районів Іраку. На початку грудня 2020 року їх звільнили.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ