Події

В Одесі заблокували діяльність нелегальних call-центрів, що обслуговують російський бізнес

Працівники Служби безпеки України заблокували в Одесі діяльність мережі нелегальних call-центрів, які обслуговували російський бізнес, що фінансує терористичні організації "Л/ДНР".

"Оперативники спецслужби встановили, що протиправну схему організувала група місцевих жителів, серед яких комерсанти та ІТ-фахівці. П'ять сall-центрів забезпечували роботу служби клієнтської підтримки російських компаній, які, за даними слідства, причетні до фінансування окупаційних адміністрацій в ОРДЛО", - повідомляє прес-служба СБУ.

Під час обшуків у приміщеннях сall-центрів було вилучено паперові та електронні носії інформації, які доводять співпрацю нелегальної структури з Росією.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або терористичної організації) Кримінального кодексу України. Усіх організаторів схеми встановлено, з ними проводять процесуальні дії.

Перевіряється можлива причетність організаторів та співробітників мережі до сприяння діяльності спецслужб РФ на тимчасово окупованих територіях.

Триває досудове розслідування.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ