Події

SpaceX має намір у суботу запустити до МКС вантажний корабель Cargo Dragon

Американська компанія SpaceX, як очікується, в суботу запустить до Міжнародної космічної станції (МКС) черговий вантажний космічний корабель Cargo Dragon.

Як повідомляє спеціалізований сайт Spaceflight Now, запуск за допомогою ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX 5 заплановано на 11:39 за часом Східного узбережжя США зі стартового комплексу 39A на космодромі на мисі Канаверал у Флориді.

Тим часом, за даними метеопрогнозу ВВС США, погодні умови лише на 50% сприятимуть запуску. Зокрема, через хвилювання на морі першому багаторазовому ступеню ракети-носія буде важко зробити керовану вертикальну посадку на плавучу платформу в Атлантиці.

Тим часом платформа-дрон Of Course I Still Love You вже перебуває в Атлантиці в очікуванні старту ракети.

У наступну добу погодні умови на 70% сприятимуть запуску.

Запланований запуск повинен стати вже 21-м за рахунком для "вантажівки" Cargo Dragon до МКС у рамках комерційного контракту між NASA і компанією SpaceX з постачання станції.

"Вантажівка" доставить на МКС близько 3 тонн продовольства, а також обладнання і матеріали для проведення десятків наукових експериментів екіпажем станції.

Сьогодні Cargo Dragon є єдиним космічним кораблем з постачання МКС, який також здатний повертати вантажі на Землю.

З жовтня 2012 року до березня 2020 року компанія SpaceX здійснила 20 пусків вантажних кораблів Cargo Dragon до МКС. Один із них (у 2015 році) закінчився невдачею через аварію ракети-носія Falcon 9.

Нині екіпаж МКС складається з її командира, космонавта "Роскосмосу" Сергія Рижикова, космонавта Сергія Кудь-Сверчкова, астронавта NASA Кетлін Рубінс, а також прибулих 17 листопада на станцію на новітньому американському пілотованому кораблі Crew Dragon компанії SpaceX американських астронавтів Майкла Гопкінса, Віктора Гловера, Шеннона Вокера і астронавта Японського агентства аерокосмічних досліджень JAXA Соїча Ногучи.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ