Події

РНБО розпочинає співпрацю з Товариством Червоного Хреста України для вирішення гуманітарних питань

Апарат Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) разом з уповноваженим президента України з питань волонтерської діяльності розпочинають спільну координацію діяльності з Товариством Червоного Хреста України.

"Метою такої співпраці є консолідація спільних зусиль, спрямованих на захист національної безпеки, реалізацію заходів, націлених на дотримання прав людини і основоположних свобод, своєчасне надання допомоги тим, хто її потребує, а також проведення інформаційно-просвітницької роботи з населенням з метою підвищення знань щодо дій у разі виникнення загрози для життя та здоров'я", - повідомляє прес-служба РНБО.

Зазначено, що узгодженість спільних дій сприятиме вирішенню не лише важливих гуманітарних питань, а й захисту національних інтересів України, оскільки у 2020 році країна, окрім бойових дій на Донбасі, зіткнулася з такими викликами, як пандемія COVID-19 та численні масштабні катастрофи, стихійні лиха і надзвичайні ситуації в різних областях. В результаті десятки тисяч людей опинилися без житла та життєво необхідних речей і потребували додаткової підтримки.

"Червоний Хрест, як найбільша в країні гуманітарна організація, не залишається осторонь й усіма можливими способами підтримує тих, хто опинився у біді. Спільна координація з уповноваженим президента України з питань волонтерської діяльності та з апаратом Ради національної безпеки України забезпечить нові можливості для допомоги найуразливішим верствам населення, які постраждали від збройного конфлікту, пандемії чи стихійних лих", - зазначив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

Уточнюється, що одним із важливих напрямів діяльності Червоного Хреста України є допомога державним медичним закладам у подоланні коронавірусної інфекції, зокрема забезпечення медичних закладів обладнанням та засобами індивідуального захисту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ