Події

Військові ООС зірвали спробу диверсантів провести мінування українських позицій поблизу Луганського

У неділю, 29 листопада, українські військовослужбовці зірвали спробу диверсантів противника провести мінування українських позицій біля Луганського, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"У смузі відповідальності однієї з бригад, особовий склад якої виконує бойові завдання недалеко від Луганського, з спостережного пункту було виявлено підхід ДРГ противника до українських позицій. Злагодженими діями військовослужбовців підрозділів об'єднаних сил були зірвані спроби ворожих диверсантів провести мінування позицій наших військ і відмовитися надалі від виконання диверсійних заходів. Після вогневого контакту противник відійшов", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук у неділю ввечері.

Зазначається, що при огляді шляху відступу ворожої ДРГ були виявлені засоби мінування російського виробництва, зокрема три МОН-50 і оснащений касетний контейнер типу КСФ-1 з мінами типу ПФМ-1, забороненими Женевською конвенцією. Крім того, були виявлені особисті речі і бронежилет з позивними "Мартін", "Худий" і "Григор", 2 речових мішки, бухта кабелю, 4 магазини, споряджені патронами 5,45 мм.

Також військові наголосили, що підходи до українських позицій противник коригував за допомогою безпілотного літального апарату типу "Гранат", який входить в комплекс забезпечення дій артилерії "Наводчик 2".

"Завдяки зосередженості вогню і вмілим діям військовослужбовців батальйону виявлений БПЛА був збитий. Матеріали, вилучені з БПЛА, вивчаються відповідними структурами об'єднаних сил", - додали в штабі.

Українські військові нагадали, що проведення розвідки з використанням БПЛА свідчить про недотримання ворогом домовленостей, досягнутих під час засідання Тристоронньої контактної групи.

"Про зухвалі і підступні дії збройних формувань Російської Федерації і її найманців негайно було повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін", - сказано в повідомленні.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ