Події

Міністра з контролю програми вакцинації від COVID-19 призначили в Британії

Британський уряд призначив парламентарія Надхима Захаві міністром, основним обов'язком якого стане контроль програми вакцинації британців від коронавірусу COVID-19, повідомляє Associated Press.

"Прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що консерватор Надхим Задаві контролюватиме найбільшу за останні десятиліття вакцинацію громадян в країні", - йдеться в повідомленні.

Нині британські регулятори перевіряють дві вакцини. Одна розроблена компаніями Pfizer і BioNTech, друга - фахівцями Університету Оксфорда і компанією AstraZeneca. Лікарням повідомили про те, що в разі схвалення вакцини Pfizer, вони зможуть отримати її на тижні, який розпочнеться 7 грудня, писала газета The Guardian.

Першими вакцину отримають співробітники сфери охорони здоров'я і пацієнти в будинках для людей похилого віку, а також люди похилого віку. Британія замовила для програми вакцинації 40 млн доз вакцини Pfizer і 100 млн доз AstraZeneca.

Міністр Майкл Гоув заявив газеті The Times, що зараз у лікарнях лікуються 16 тис. людей з коронавірусом, це не набагато менше показників у квітні в розпал першої хвилі COVID-19. Він зазначив, що поступово, якщо зростання кількості заражень продовжиться, пацієнти з коронавірусом витіснять інших хворих, окрім тих, кому потрібна невідкладна допомога, а в подальшому і їх.

У Великій Британії через хвороби, викликані COVID-19, померли 57 тис. людей, заражених з початку пандемії понад 1,5 млн.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ