09:06 28.11.2020

Amazon.com надасть $ 500 млн на виплату бонусів співробітникам за роботу в святковий період

2 мин читать
Amazon.com надасть $ 500 млн на виплату бонусів співробітникам за роботу в святковий період

Найбільший у світі інтернет-рітейлер Amazon.com Inc. виплатить спеціальні бонуси співробітникам, що безпосередньо взаємодіють з клієнтами, за роботу в найбільш активний передріздвяний період.

"Наша команда робить приголомшливу роботу, задовольняє найважливіші потреби клієнтів, а також допомагає створити такий необхідний святковий настрій соціально дистанційованим сім'ям у всьому світі", - заявив старший віце-президент з глобальних операцій Amazon Дейв Кларк.

Співробітники Amazon у США, які будуть працювати в період з 1 до 31 грудня, отримають спеціальний бонус, що становить $ 300 для тих, хто зайнятий повний робочий день, і $ 150 для частково зайнятих, повідомив Кларк. Загалом Amazon направить на виплату спеціальних бонусів понад $ 500 млн, зазначив він.

Раніше цього року Amazon, що зіштовхнулася з критикою з боку співробітників, які вважали недостатніми вжиті компанією заходи для їх захисту від коронавірусу, вже виплатила разові бонуси службовцям, які безпосередньо взаємодіють з клієнтами.

У жовтні Amazon повідомила, що COVID-19 було виявлено більш ніж у 19 тис. її співробітників.

Групи співробітників Amazon, профспілки, правозахисні організації і захисники довкілля розпочали глобальну акцію протесту 27 листопада - в "чорну п'ятницю" - один із днів найактивніших розпродажів за рік, під девізом "Змусимо Amazon платити".

Серед організаторів протестів - міжнародні профспілки UNI Global, Progressive International і Oxfam, а також Greenpeace.

Серед вимог учасників протестів - збільшення зарплат і соціальних пільг співробітникам складів, припинення тиску на профспілки, а також відмова від контрактів з компаніями сфери викопного палива, пише Business Insider.

"У період пандемії COVID-19 Amazon стала компанією з капіталізацією понад $ 1 трлн, а її глава Джефф Безос став першою в історії людиною з персональними статками понад $ 200 млн, - йдеться в заяві організаторів протестних акцій. - Одночасно працівники складів Amazon ризикували своїм життям, працювали в період пандемії, і отримали лише невелике підвищення зарплати".

Продажі Amazon б'ють рекорди в період пандемії COVID-19 і, як очікується, виростуть ще більше в період різдвяних свят.

Протестні акції плануються в 15 країнах, зокрема, в Бразилії, Мексиці, США, Великій Британії, Іспанії, Франції, Бельгії, Німеччині, Люксембургу, Італії, Польщі, Індії, Бангладеш, Філіппінах і Австралії.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА