Події

У ВООЗ закликали країни нарощувати тестування на COVID-19 і не втрачати пильність при зниженні захворюваності

Країни, де відзначається зниження захворюваності на коронавірус COVID-19, не повинні розслаблятися, заявила в п'ятницю керівник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з реагування на COVID-19 Марія ван Керхове.

"Навіть якщо кількість випадків (коронавірусу - ІФ) знижується, всім країнам треба залишатися пильними ... добре бачити, як спрацьовують контрзаходи, і передання вірусу зменшується, але не послабляти тиск", - сказала вона на брифінгу.

Вона закликала всі країни нарощувати масштаби тестувань на COVID-19 у рамках підготовки до можливих майбутніх спалахів хвороби. Вона зазначила, що в ВООЗ не хотіли б бачити ситуацію, коли країни змушені переходити від локдауну до локдауну.

"У наших силах утримувати передання вірусу на низькому рівні, і ми бачили, як десятки країн продемонстрували нам, що (епідемію - ІФ) можна взяти під контроль і тримати під контролем", - додала вона.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, у світі за час пандемії виявили понад 61,63 млн випадків COVID-19, понад 1,44 млн інфікованих померли. Одужали більш ніж 42,62 млн осіб.

Однак у ВООЗ попереджали, що потенційні вакцини від коронавірусу, які можуть отримати схвалення наглядових органів США в середині грудня, вже не зможуть пом'якшити нинішню хвилю коронавірусу, з якою стикаються різні країни, зазначає видання The Hill.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ